De Tractaatweg tracteert

Tractaatweg BV

‘We willen wat voor omwonenden doen, om ze te bedanken voor hun geduld tijdens de werkzaamheden én om te vieren dat de werkzaamheden aan de Tractaatweg klaar zijn!’. Met deze vraag kwam Tractaatweg BV en de provincie Zeeland bij ons. En, wij dachten meteen: what’s in a name…! “De Tractaatweg trakteert” was geboren.

De slogan werd ingezet voor de organisatie van een mini pop-up festival voor de inwoners van Axel, Westdorpe en omringende plaatsen. Met alle ingrediënten voor een feestje; koek en zopie, live muziek en een ballonclown voor de kids. Maar, dit was lang niet alles… Als onderdeel van het mini pop-up festival lieten we een monumentale dubbeldekker bus, omgedoopt tot heuse Tractaatiebus, over de Tractaatweg rijden!

Uiteraard werd er onderweg verteld over de ins & outs van de werkzaamheden. De Tractaatweg is beter, sneller en veiliger geworden! Naast de publieksactie is er een schoolproject gerealiseerd op basisscholen over de toekomst van vervoer: “Blik op de Toekomst”. De verrassende resultaten hiervan zijn in een boekje samengebracht.

Het gehele project werd afgesloten met een eindevent waarbij minister Cora van Nieuwenhuizen aanwezig was. Voor de afsluiting werd de wereldberoemde auto DeLorean DMC-12 uit de film “Back to the Future” (1985) ingezet! De auto bracht een tijdcapsule naar de Tractaatweg, met daarin het boekje van het schoolproject. En, deze mag pas weer in 2119 geopend worden! Hebben de leerlingen een voortschrijdende blik op de toekomst…?

Het was een leuke afsluiting van een geslaagd project!
Marjolein van Ooijen, Tractaatweg BV
Realisatie Codetikkers